Πίνακας Ελλάδα μου

Εσύ, που από τα χώματά σου γέννησες τον πολιτισμό και την φιλοσοφία

Που ανύψωσες αρχιτεκτονικά επιτεύγματα και τα μοίρασες για να κοσμούν τις πρωτεύουσες του κόσμου

Εσύ, που μέτρησες και κατάλαβες τα αστέρια, που χάρισες την τέχνη του λόγου και της ορθής σκέψης

Εσύ, που ανακάλυψες και επαναπροσδιορίζεις μέχρι και σήμερα τα τεχνολογικά επιτεύγματα των καιρών μας

Εσύ που δίδαξες τον ηρωισμό και την θυσία

Σε προδώσαν…. και επειδή δεν μπόρεσαν να σε καταστρέψουν, σε τσαλάκωσαν

Ω Ελλάδα της ψυχής μου, γλυκιά μου Πατρίδα, εσύ που πέρασες τόσα και που τόσα άλλα ακόμα θα περάσεις, όσο τα παιδιά μας θα μιλούν την γλώσσα σου… Αθάνατη θα είσαι…

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  • Χειροποίητος Πίνακας
  • Πιστοποιητικό αυθεντικότητας, επισυνάπτεται
  • Αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Φωτογραφία: Θεόδωρος Κολέλης

Λίγα λόγια για τα έργα της Νικολέτα Ψάλτη

Όλα τα έργα που κατασκευάζει η δημιουργός Νικολέτα Ψάλτη είναι πρωτότυπα και μοναδικά. Το κυρίαρχο στοιχείο όλων των έργων της είναι τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιεί, τα οποία κατά κύριο λόγo συλλέγονται από τις ακρογιαλιές και μέσα από τη θάλασσα.

Για πρώτη φορά τα ταπεινά βότσαλα γίνονται καλαίσθητα κοσμήματα. Φύκια και κοράλλια κοσμούν φωτιστικά και έπιπλα. Τα μοναδικής ομορφιάς ακατέργαστα ξύλα και ξύλα θαλάσσης, που συλλέγει η ίδια η δημιουργός από δάση και παραλίες, μεταμορφώνονται σε εκκεντρικά έργα τέχνης, έπιπλα και φωτιστικά που φωτίζουν μοναδικά τους χώρους στους οποίους τοποθετούνται.

Ο συνδυασμός του plexi glass με τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιεί η Νικολέτα Ψάλτη δεν είναι τυχαίος, καθώς η διαφάνεια του plexi glass αναδεικνύει τα φυσικά στοιχεία του κάθε έργου, που συνθέτει η ίδια με το μοναδικό εκκεντρικό ύφος της.

Το ασήμι και το φίλντισι είναι δυο υλικά που η δημιουργός συνδυάζει με τη ζεστασιά του ξύλου δημιουργώντας μια μοναδική ισορροπία μεταξύ της διάδοσης του φωτός και των αντανακλάσεων που δημιουργούν τα υλικά αυτά μέσα στο χώρο.

Οι δημιουργίες της Νικολέτας Ψάλτη αποτελούν έργα τέχνης. Ο απώτερος σκοπός της δημιουργίας τους είναι η έκφραση και η αλληλεπίδραση των αισθήσεων του ανθρώπου με φυσικά ακατέργαστα υλικά μέσα στο χώρο του.

Οι πίνακες της Νικολέτας Ψάλτη απεικονίζουν το δέντρο της ζωής και τον ιδιαίτερο συμβολισμό του.

«Αγαπώ το δέντρο της ζωής, γιατί έχει για μένα πολλούς συμβολισμούς. Είναι το δέντρο της σοφίας, της ομορφιάς, της προστασίας, της αφθονίας, της δύναμης, της χάρης του Θεού. Με τα διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιώ μπορεί να πάρει κι άλλες μορφές και συμβολισμούς».

Η αξία των έργων της Νικολέτας Ψάλτη είναι ανεκτίμητη. Κάθε δημιουργία της πηγάζει μέσα από την καρδιά της και εκφράζεται με τον πιο απλό, ειλικρινή και δυναμικό τρόπο, επηρεάζοντας δραστικά την εικόνα και την αίσθηση του χώρου.

 

Share