Πίνακας Το ξεχασμένο μονοπάτι σου

Ευτυχισμένα σχολικά χρόνια που θυμούνται λίγοι.

Με μία σχολική τσάντα για όλο το δημοτικό.

Τα ρούχα φτωχά και το σχολείο πολλές φορές πολύ μακριά.

Ο δρόμος και το μονοπάτι που οδηγούσε στο σχολιό,

περπατήθηκε με τρύπια παπούτσια που μούσκευαν μέσα στη βροχή.

Μα η θέληση ήταν σιδερένια και ο σκοπός ένας.

Η υπόσχεση της μάθησης δημιούργησε παιδιά ήρωες

και η απόκτηση της γνώσης ανθρώπους που διέπρεψαν.

Όσοι βρίσκονται ακόμα ανάμεσά μας θα σου μιλήσουν για αυτά με συγκίνηση, όχι τόσο για τις κακουχίες αλλά για την ευτυχία που βρίσκεται στην απόκτηση της γνώσης και ενώ εσύ δεν θα μπορείς να ακούσεις, εκείνοι, θα ακούνε ακόμα την μακρινή ηχώ από τα παιδικά γέλια και το παιχνίδι με το κλωτσοσκούφι και την αμπάριζα στα διαλλείματα. Τους φίλους που μείνανε και τους φίλους που φύγανε.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  • Χειροποίητος Πίνακας
  • Πιστοποιητικό αυθεντικότητας, επισυνάπτεται
  • Αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Φωτογραφία: Θεόδωρος Κολέλης

Λίγα λόγια για τα έργα της Νικολέτα Ψάλτη

Όλα τα έργα που κατασκευάζει η δημιουργός Νικολέτα Ψάλτη είναι πρωτότυπα και μοναδικά. Το κυρίαρχο στοιχείο όλων των έργων της είναι τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιεί, τα οποία κατά κύριο λόγo συλλέγονται από τις ακρογιαλιές και μέσα από τη θάλασσα.

Για πρώτη φορά τα ταπεινά βότσαλα γίνονται καλαίσθητα κοσμήματα. Φύκια και κοράλλια κοσμούν φωτιστικά και έπιπλα. Τα μοναδικής ομορφιάς ακατέργαστα ξύλα και ξύλα θαλάσσης, που συλλέγει η ίδια η δημιουργός από δάση και παραλίες, μεταμορφώνονται σε εκκεντρικά έργα τέχνης, έπιπλα και φωτιστικά που φωτίζουν μοναδικά τους χώρους στους οποίους τοποθετούνται.

Ο συνδυασμός του plexi glass με τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιεί η Νικολέτα Ψάλτη δεν είναι τυχαίος, καθώς η διαφάνεια του plexi glass αναδεικνύει τα φυσικά στοιχεία του κάθε έργου, που συνθέτει η ίδια με το μοναδικό εκκεντρικό ύφος της.

Το ασήμι και το φίλντισι είναι δυο υλικά που η δημιουργός συνδυάζει με τη ζεστασιά του ξύλου δημιουργώντας μια μοναδική ισορροπία μεταξύ της διάδοσης του φωτός και των αντανακλάσεων που δημιουργούν τα υλικά αυτά μέσα στο χώρο.

Οι δημιουργίες της Νικολέτας Ψάλτη αποτελούν έργα τέχνης. Ο απώτερος σκοπός της δημιουργίας τους είναι η έκφραση και η αλληλεπίδραση των αισθήσεων του ανθρώπου με φυσικά ακατέργαστα υλικά μέσα στο χώρο του.

Οι πίνακες της Νικολέτας Ψάλτη απεικονίζουν το δέντρο της ζωής και τον ιδιαίτερο συμβολισμό του.

«Αγαπώ το δέντρο της ζωής, γιατί έχει για μένα πολλούς συμβολισμούς. Είναι το δέντρο της σοφίας, της ομορφιάς, της προστασίας, της αφθονίας, της δύναμης, της χάρης του Θεού. Με τα διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιώ μπορεί να πάρει κι άλλες μορφές και συμβολισμούς».

Η αξία των έργων της Νικολέτας Ψάλτη είναι ανεκτίμητη. Κάθε δημιουργία της πηγάζει μέσα από την καρδιά της και εκφράζεται με τον πιο απλό, ειλικρινή και δυναμικό τρόπο, επηρεάζοντας δραστικά την εικόνα και την αίσθηση του χώρου.

 

Share