Σχετικά με τη Δημιουργό

H Νικολέτα Ψάλτη εμπνέεται από τη σαγήνη του θαλάσσιου στοιχείου και δημιουργεί έργα τέχνης από φυσικά υλικά που συλλέγει η ίδια από το βυθό της ελληνικής θάλασσας και των ακρογιαλιών της.

Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τη ζωγραφική και τις κατασκευές, σήμερα δημιουργεί έπιπλα και φωτιστικά συνδυάζοντας φυσικά στοιχεία της θάλασσας με plexi glass, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να κατασκευάζει και κοσμήματα.

Η γοητεία της θάλασσας και το Δέντρο της Ζωής υπήρξαν τα ερεθίσματα  που θεμελίωσαν την εικαστική της έκφραση, ωστόσο έχουμε να περιμένουμε πολλά από το ανήσυχο καλλιτεχνικό της πνεύμα.

Κάθε έργο της Νικολέτας Ψάλτη είναι μοναδικό, ακριβώς όπως το όρισε η φύση, γι’ αυτό και όταν εξαντλείται ένα έργο της δεν μπορεί να αντικατασταθεί από ένα νέο όμοιο με το προηγούμενο.

Interior Design

Η ανάγκη για προσωπική έκφραση ήταν που ώθησε τη Νικολέτα Ψάλτη να προσεγγίσει και να αναδείξει τα φυσικά υλικά ως ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στο Interior Design.

Η άποψη της Νικολέτας Ψάλτη έχει ξεχωρίσει στο χώρο του Interior Design. Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα, του οποίου την εσωτερική διακόσμηση επιμελήθηκε η ίδια, αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα της αυθεντικής έκφρασής της.